Oslo

Skuffet Raymond Johansen gir ikke opp kampen for rusreform: – Endring tar tid

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo er skuffet over landsmøtevedtaket, men gir ikke opp kampen for en mer omfattende rusreform.

– Ja, jeg er skuffa, skriver Johansen i et innlegg på Facebook fredag kveld.

Han tapte kampen om å få landsmøtet i Ap med på avkriminalisere små brukerdoser narkotika. Forslaget hadde sterk støtte i Oslo Ap, og Johansen viser til at 58 av 59 bystyrerepresentanter stemte for rusreformen da den ble behandlet i bystyret.

– Jeg tenker ikke på vedtaket på landsmøtet som et nei til endring. Jonas er tydelig på at en Ap-leda regjering vil ha en kraftfull behandlingsreform hvor de tyngste rusmisbrukerne skal få bedre helsehjelp og ikke forfølges med straff. Unge som bruker rus skal få mer og bedre hjelp, og det skal også bli en begrensing på hvor lenge narkotikaovertredelser skal stå på rullebladet. Det er bra, skriver han videre.

Han beskriver at i Oslo lever man tett på konsekvensene av en mislykket ruspolitikk, og sier mange er veldig utålmodige. Tross nederlaget, gir han ikke opp at det kan komme større endringer på sikt.

– Jeg har vært noen år i dette gamet nå og veit at endring tar tid. Det finnes så mange eksempler på politikk som ikke går gjennom på et landsmøte, men som etter hvert som debattene blir flere og kunnskapen større danner grunnlag for et bredt vedtak på et senere landsmøte. Jeg har på følelsen av at dette er en sånn sak, avslutter han.