124 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn – 53 nye smittede i Oslo

Ved midnatt natt til torsdag var det registrert 13.276 koronasmittede her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 124 tilfeller siste døgn.

Det siste døgnet er det registrert 53 nye koronasmittede i Oslo, ifølge kommunens oversikt.

Tallet på nysmittede er tre færre enn dagen før, men flere enn både fredag, lørdag og søndag i forrige uke.

Ifølge oversikten har alle Oslos bydeler unntatt Vestre Aker flere enn 20 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Onsdag gjorde helseminister Bent Høie (H) det klart overfor NTB at Oslo kommune har hans fulle støtte dersom smitteverntiltakene skjerpes ytterligere.

Les mer her: Høie: – Jeg er bekymret for situasjonen i Oslo

Mandag gjorde byrådet i Oslo private samlinger på mer enn ti personer forbudt i to uker framover. Samtidig anbefales serveringssteder å registrere gjester, og byrådet anbefaler bruk av munnbind i alle situasjoner der det er trengsel.

Lavere

Ved midnatt var det på landsbasis registrert 124 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn. Økningen er noe lavere enn natt til onsdag, da det ble registrert 147 nye tilfeller. Den siste uken har økningen vært på 778 tilfeller, viser tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Vel 985.000 tester for koronavirus var gjennomført fram til tirsdag her i landet, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

I alt 19 personer fikk onsdag behandling på sykehus for covid-19-sykdom, som er to færre enn dagen før og fire færre enn mandag. Ingen får behandling i respirator.

FHI har registrert 267 koronarelaterte dødsfall her i landet siden mars. Den største gruppen døde er i alderen 80 til 89 år. FHI understreker at det ikke alltid er mulig å slå fast om de koronasmittede har dødd av eller med covid-19.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.