Nyheter

Sprintess lærte bort stafettriks

Sprintesset Ezinne Okparaebo er oppvokst på Furuset og startet karrieren med lek rundt blokkene. I går besøkte hun Gran skole på hjemstedet og lærte bort stafettriks.

Bilde 1 av 3

Ezinne Okparaebo (27), ordfører Fabian Stang og friidrettens europapresident Svein Arne Hansen setter søkelyset på 60 minutter aktivitet om dagen, og i går ble de med på en aktiv skoletime på Gran skole i Groruddalen.

Triks

– Vi er her for å lure dere til å begynne med idrett, sa ordfører Stang da han møtte elevene.

Og innrømmet at det verste han visste da han var barn, var å løpe.

– Men jeg var veldig glad i fotball, la han til, til stor jubel fra gutta.

Han lærte noen vekslingstriks av sprinteren, men la til at han ikke hadde tenkt å veksle med sosialistene etter valget.

– Her er det en del med ulik bakgrunn, hvor idrett ikke er en del av kulturen hjemme. Derfor er det fint at hun er her og inspirerer. Vi vet at de som rører på seg får et bedre liv, sier Stang til Dagsavisen.

– Vi vet at jo fortere de som flytter til landet kommer inn i idrettsmiljøet, i lag og foreninger, jo bedre går integreringen. Og Ezinne Okparaebo er en fantastisk ambassadør i så måte. Hun viser at det går an, sier han.

Ordføreren, som senere i mai skal starte Tinestafetten, ønsket selv å være med på aktivitetsdagen, friidrettspresidenten trekker fram Tinestafetten når han nå reiser verden rundt og Norges raskeste kvinne brenner for barns fysiske aktivitet, og vil gi elever i Groruddalen samme muligheter som hun fikk.

– Da jeg vokste opp, var det få eller ingen aktivitetsmuligheter for meg som innvandrerjente. Først etter at jeg var med på Tine-staffeten for Haugen skole, fikk jeg høre at jeg hadde talent for sprint. Da begynte jeg å lete etter en klubb som jeg kunne være med i, sier BUL-jenta til Dagsavisen.

Hjemme

I går var hun tilbake på hjemtraktene, hvor hennes foreldre fortsatt bor.

I går var hun skolens helt, da hun lærte bort vekslingstriks, til både ordfører og elever, som senere skal delta i Tine-stafetten.

De flokket seg rundt henne, med spørsmål, klemmer og ikke minst selfier.

– Det er kjempehyggelig og givende å kunne være her, og gi noe tilbake, sier sprinteren.

Ezinne Athletics

Hun har selv har startet et prosjekt «Ezinne Athletics» med formål å aktivisere jenter med innvandrerbakgrunn i Groruddalen

– Det er for å få alle barn i aktivitet. Men først og fremst å få jenter med flerkulturell bakgrunn, som meg selv, i aktivitet. Jeg vet hvor vanskelig det var å finne tilbud. Det er ikke slik at alle er store talenter, men alle får lov til å være med, sier Ezinne Okparaebo.

– Men jeg kommer til å se etter talenter, sier hun med et smil.

Mer fra Dagsavisen