Avicii opptrer på Bislett i helgen. FOTO: NTB SCANPIX

Mot kaos på Bislett

Rundt 30.000 skal feste på Bislett stadion i helgen.

Arrangøren av Findings advarer om travle gater rundt Bislett stadion når musikkfestivalen inntar området i to dager til ende. Mange husker fremdeles kaoset som rådet under fjorårets festival med biler som sto fast og folk som veltet ut i gatene.

Hos Ruter får Dagsavisen opplyst at arrangøren ikke har søkt om ekstra kapasitet på kollektivnettet og at det derfor ikke er satt inn tiltak.

– Nå er Bislett et trafikknutepunkt med godt kollektivtilbud, men det er heller ikke langt å gå til sentrum, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter , Gro Janborg.

Dørene åpner 14.00 i dag og 12.00 i morgen lørdag. Festivalområdet stenger 23.00 begge dagene, og da er det en hel del som skal ut i natta samtidig.

Skal du på festivalen er det greit å vite at du må fylle på et såkalt Cashless-kort for å handle inne på området. Dette kan gjøres på nettet eller i automater på Bislett. I fjor var det rapporter om veldig lange køer, noe arrangøren håper å unngå i år.

Blant artistene som skal opptre finner vi Avicii, Axwell og Ingrosso, Jessie J og Gabrielle. Avicii var der også i fjor.

I fjor var det 18.000 innom festivalen som i år er utvidet til to dager.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!