Jonas Steen (foran) og Fredrik Perry gleder seg over perfekte forhold i Tryvann Vinterpark. FOTO: MIMSY MØLLER

Endelig kom skiføret til Oslo

Omsider kom vinteren til hovedstaden, noe ikke minst alpinanleggene setter pris på.

De siste dagers snøfall har fått daglig leder Espen Bengston på Tryvann Vinterpark til å se litt lysere på livet.

En vinter uten særlig snø er dårlig butikk for de som lever av vinter og snø.

– Vi kom sent i gang i år, først lille julaften. Ideelt sett burde vi ha åpnet to uker tidligere, men i år var ikke det mulig.  Håpet er at vi greier å ta igjen mest mulig økonomisk resten av sesongen, sier Espen Bengston til Dagsavisen.

Perfekt føre

Under natursnøen, som er med på å gjøre vinterlandskapet perfekt, ligger rundt en halvmeter med kunstsnø. Noe som er nødvendig for i det hele tatt å kunne kjøre i bakkene.

– Pakker vi 10 centimeter nysnø, blir det ikke mer enn en centimeter i bakken. Derfor er vi avhengig av de 170 snøkanonene vi har for å lage gode forhold, sier Bengston, som har hjelm, støvler og skidress som arbeidsantrekk.

– Jeg elsker vinter og snø, så for meg er dette en perfekt jobb. Jeg bruker ski for å komme meg rundt i anlegget, sier han med et smil.

Selv ikke tåka greier å legge noen demper på skiopplevelsen denne mandag ettermiddagen. Men så er jo «Kollentåka» nesten like berømt som bakken selv.

Til USA

Mens det var lange køer i heisene i helgen, var det mer glissent i går.

– For oss er det helt topp, sier snowboarderne Jonas Steen (23) og Fredrik Perry (24).

– Det er perfekte forhold i bakken, og vi har den nesten for oss selv. Dette er livet, sier Jonas Steen, som sammen med kompisen bruker hele vinteren til å reise rundt for å stå på snowbaord.

– Jobbe gjør vi om sommeren, sier han med et smil.

– Jeg reiser til USA tirsdag, for å lage snowboardfilmer, sier Frode Perry, som opprinnelig kommer fra Bryne.

Også for de som liker å gå langrenn, har det siste snøfallet bedret forholdene, og det jobbes for fullt med å preparere løyper i alle områder. Men det advares fortsatt mot usikker is på vannene og isete løyper, særlig i utforbakker.