Store politistyrker rykket ut etter meldingen om skyting i Ullevål-området. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

En mann anholdt etter skyting i Oslo

En mann skal være anholdt etter at det ble avfyrt skudd mot en husvegg ved Ullevål i Oslo torsdag.

Politiets beredskapstropp kjørte ved 14.45-tiden inne på området til Ullevål sykehus etter at en mann har skutt med et skytevåpen i området.

Like etter klokken 15 melder NRK at politiet konsentrerer seg om et konkret bygg bak Ullevål, og at det dreier seg om en ruspoliklinisk bygning. En mann skal etter det NRK forstår være anholdt.

Ved 13-tiden fikk politiet melding om at det vitner skal ha hørt skudd og sett en person med pistollignende gjenstand i Thulstrups gate. Ifølge politiet er det funnet flere tomhylser fra signalpistol i området.

– Vi har ikke fått noen meldinger om personer som er skutt, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet gjorde tidlig søk i området mellom Thulstrups gate og Ullevål sykehus, og utvidet søksområdet etter hvert som tiden gikk.

Vitner beskrev mannen som lys i huden, trolig østeuropeer, skriver VG. Han skal være omtrent 175 centimeter høy og være ikledd sort boblejakke, beige bukser og sko med nærmest selvlysende oransje såle.

Oslo universitetssykehus oppfordret folk til å opptre med forsiktighet i området. (NTB)