Voldtok jente (16) – ble dømt til 100 sit-ups

India rystes av nok en tragedie: Da en jente ble voldtatt ble gjerningsmennene dømt til bot – og 100 sit-ups. Da foreldrene klagde på straffen ble jenta satt fyr på.

India er blitt rystet av en rekke groteske voldtekter og drap av barn de siste ukene. Nå har enda en grusom forbrytelse sjokkert landet: En 16 år gammel jente ble først voldtatt av to personer mens hun var i et bryllup i Jharkhand-delstaten. Da foreldrene hennes sa fra til landsbyrådet, kom straffen: 100 sit-ups og 50.000 rupier, tilsvarende 6000 kroner, i bot.

Tente på jenta

Da ble de som ble idømt denne straffen så rasende at de banket opp foreldrene og tente på jenta levende.

– De to tiltalte julte opp foreldrene og skyndte seg til huset der de tente på jente med hjelp av medsammensvorne, sier den lokale politisjefen Ashrok Ram til AFP.

Nå er 14 personer arrestert i forbindelse med saken.

Les mer om protestene og hva som er blitt gjort i kampen mot voldtekt i India: Disse sakene ryster India

Protestbølge

Det er de siste ukene blitt holdt en rekke demonstrasjoner i India etter flere tilfeller av grove gjengvoldtekter av små jenter og tenåringsjenter. 

En av sakene som vekket oppsikt var en åtte år gammel jente som ble dopet ned og holdt fanget i et tempel i en uke. Hun ble mishandlet og voldtatt før hun til slutt ble kvalt. 

I 2016 ble det anmeldt 40.000 voldtekter i India, men det reelle antallet antas å være langt høyere.