Egypts avsatte president Hosni Mubarak ble dømt til livsvarig fengsel 2. juni. Siden da skal 84-åringens helse ha blitt betydelig dårligere.

Vil sone med sønnene

Den egyptiske ekspresidenten Hosni Mubarak er ikke frisk, og vil ha begge sønnene hos seg i fengselet.

Den avsatte presidenten er dømt til livsvarig fengsel for sitt forsøk på å nedkjempe opprøret i begynnelsen av fjoråret. Nærmere 850 personer ble drept i urolighetene.

84-åringens helse er i det siste blitt forverret, og han skal ha hatt et psykisk sammenbrudd etter at dommen mot ham falt 2. juni. Han ble da flyttet til Tora-fengselet i Kairo, hvor han får behandling på fengselssykehuset.

Mubarak har lidd av akutt depresjon siden overføringen, i tillegg til periodevis økt blodtrykk og kortpustethet, sier en ikke navngitt kilde i innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Fengselsmyndighetene gikk i forrige uke med på å flytte den korrupsjonstiltalte sønnen Gamal, som er fengslet i påvente av rettssaken, nærmere faren. Ekspresidenten har også bedt om å få være sammen med sønnen Alaa, som også er i Tora-fengselet tiltalt for korrupsjon.

– Han ønsker begge sønnene ved sin side, sier en sikkerhetskilde.

Mubaraks kone Suzanne og hans to svigerdøtre fikk spesialtillatelse til å besøke fengselet søndag på grunn av ekspresidentens skrantende helse. (NTB)