Vietnamesiske turister drept i angrep mot buss i Egypt

To vietnamesiske turister er drept og tolv er såret i et veibombeangrep mot en turistbuss sør for Kairo, ifølge myndighetene i landet.

Innenriksdepartementet i Egypt opplyser at angrepet skjedde nær pyramidene i Giza fredag. Veibomben skal ha vært skjult ved en mur.

Ti av de sårede er ifølge innenriksdepartementet vietnamesiske turister, og den egyptiske bussjåføren og turistguiden ble også såret. Tilstanden til de sårede er ikke kjent. To andre som var med i bussen, slapp uskadd fra eksplosjonen.

Bilder som er delt i sosiale medier viser en hvit buss med store skader. Ingen har hittil tatt på seg ansvaret for veibomben.

Militante islamister, som har sverget troskap til IS, har drept flere hundre soldater og politifolk i angrep siden Egypts militære grep makten i et kupp i 2013 og kastet landets folkevalgte president Mohamed Mursi og titusenvis av andre fra Det muslimske brorskap i fengsel.

Det er også gjennomført flere angrep mot sivile mål, først og fremst mot koptiske kirker og kristne pilegrimer. Spenningen mellom den kristne minoriteten og den muslimske majoriteten økte etter at overhodet for den koptiske kirken, pave Tawadros II, gikk offentlig ut og støttet militærkuppet.

(NTB)