Våpen-ekteparet erklærte seg ikke skyldige og viste til Trump-støtte

Ekteparet som ble verdenskjent da de veivet med våpen mot en Black Lives Matter-demonstrasjon i juni, erklærte seg ikke skyldige da rettssaken mot dem startet.

Bildene av Mark og Patricia McCloskey som veivet med våpen mot demonstrantene i St. Louis gikk verden rundt. Demonstrantene gikk i en privat vei, og var ikke ønsket der av ekteparet.

Onsdag møtte de for retten, tiltalt for brudd på våpenlovene og tukling med bevis. De erklærte seg ikke skyldige.

Ekteparet skylder på venstrevridde demokrater i St. Louis for problemene som har oppstått for dem. De er blitt folkehelter ytterst på høyresiden og var blant talerne da Republikanerne holdt landsmøte i høst.

Da rettssaken mot dem startet, understreket forsvareren deres, Joel Schwartz, at landets president kom til å følge rettssaken.

– De har snakket med presidenten. Presidenten kontakter dem fra tid til annen, sa Schwartz.

Guvernøren i Missouri, Mike Parson, har forsvart ekteparets rett til å beskytte egen eiendom, og varslet at han vil benåde dem dersom de blir dømt.

Episoden skjedde da en Black Lives Matter-demonstrasjon endte opp på den private veien 28. juni. Et par hundre demonstranter, på vei til hjemmet til byens ordfører Lyda Krewson, passerte ekteparets hjem.

McCloskey-paret hevder demonstrantene ikke bare ignorerte et adgang forbudt-skilt, men at de også ødela en jernport. Dette avvises av arrangøren av demonstrasjonen.

Les også: Derfor er forstadskvinnene så viktige i valget (+)