Verden

USAs justisminister må forklare seg om redusert straff for Trump-venn

USAs justisminister William Barr har gått med på å vitne for justiskomiteen i Representantenes hus i mars om straffeutmålingen til en tidligere Trump-rådgiver.

Det melder CNN.

Tirsdag kom meldingen om at alle fire medlemmene av aktoratet i saken mot Trump-rådgiver Roger Stone trakk seg fordi USAs justisdepartement vil gripe inn og anbefale lavere straff.

Les mer her: Hele aktoratet i saken mot Roger Stone trekker seg

At justisdepartementet overkjører sine egne statsadvokater og endrer deres påstand i en straffesak, er svært uvanlig. Tirsdag varslet departementet at dette vil skje i saken mot Stone.

Aktoratet i saken ba dagen før om at Stone må dømmes til mellom sju og ni års fengsel. Han er kjent skyldig i å ha løyet for Kongressen og forsøkt å påvirke vitner.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Justiskomiteens leder Jerry Nadler og Demokratene ønsker å spørre ut Barr om overkjøringen av straffeutmålingen til Stone. I tillegg vil komiteen ha klarhet i hvorfor president Donald Trumps personlige advokat Rudy Giulianis har gitt informasjon om Ukraina til justisdepartementet.

Komiteen vil også vite hvorfor utnevnelsen av Jessie Liu til en jobb i Finansdepartementet ble trukket tilbake. Hun ledet statsadvokatens kontor i Washington da de etterforsket Stone-saken, skriver Financial Times.

Les også: Vil lovfeste at CNN og Washington Post er «fake news»

Nadler mener disse tre hendelsene reiser alvorlige spørsmål ved ledelsen av Justisdepartementet.

– Dette er ikke de eneste sakene komiteen vil diskutere med deg når du vitner, men det er nok til å kreve din fulle oppmerksomhet, står det i et brev fra Nadler.

Les også: – Denne seieren er begynnelsen på slutten for Donald Trump

Mer fra Dagsavisen