USAs utenriksminister John Kerry. FOTO: LUKE MACGREGOR/NTB SCANPIX

USA lover massiv pengestøtte til Egypt

USAs utenriksminister John Kerry har reist til Egypt der han skal ha samtaler med president Abdel Fattah al-Sisi. Med seg i kofferten har han over 572 millioner dollar i bistandsmidler.

KAIRO:Summen tilsvarer over 3,5 milliarder kroner. Pengene er blitt gitt til de nye makthaverne i Egypt etter at den amerikanske kongressen for halvannen uke siden godkjente utbetalingen.

Pengene er også den første utbetalingen av et amerikansk økonomisk bidrag på til sammen 1,5 milliarder dollar, hovedsakelig i form av militær bistand, som ble fryst i oktober i fjor etter at USA krevde at Egypt måtte innføre demokratiske reformer.

Egypt er første stopp for Kerrys nyeste rundtur i Midtøsten og Europa. Han landet i Kairo søndag ettermiddag og skulle ha møter med Sisi senere på dagen. Kerry reiser så videre til Jordans hovedstad Amman før han setter kursen mot Europa der han skal innom Brussel og Paris.

Under reisen skal Kerry diskutere krisen i Irak med arabiske ledere. Det er blitt spekulert på om han også kommer til å stoppe i Irak. (NTB)