Verden

USA advarer mot mulige terrorangrep i Europa

Det amerikanske utenriksdepartementet advarer om at det kan komme terrorangrep i Europa.

AV Espen H. Rusdal og NTB

Det amerikanske utenriksdepartementet advarer om at det kan komme terrorangrep i Europa i forbindelse med jule- og nyttårsfeiringen. Det er samtidig utstedt advarsel mot å reise til Europa og julemarkeder i julehøytiden, melder CNN.

Utenriksdepartementet i Norge går ikke ut med reiseråd nå, får Dagsavisen opplyst der.

Utenriksdepartementet gir offisielle reiseråd når det anses å være grunn til å råde nordmenn fra å reise til et bestemt land, område eller region, eller til å forlate stedet.

Franske myndigheter arresterte søndag sju personer etter antiteroraksjoner i Strasbourg og Marseille søndag. Julemarkedet i Strasbourg har 2 millioner besøkende hvert år.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

les også: Møtte Trumps seier med nazihilsen

Økt risiko

Departementet ber i en uttalelse amerikanske borgere være klar over en økt risiko for terrorangrep i Europa. I uttalelsen heter det at de har pålitelig informasjon som indikerer at IS og al-Qaida planlegger angrep i Europa i tiden rundt årsskiftet.

Det advares også om at «ekstreme sympatisører eller selvradikaliserte ekstremister» kan prøve å gjennomføre angrep.

På vakt

Det amerikanske utenriksdepartementet oppfordrer reisende til å være på vakt blant annet om de deltar på store arrangementer, utendørsmarkeder, på offentlige transportmidler og når de besøker severdigheter.

Europa får ros for sine tiltak for å unngå angrep, men USA er likevel bekymret, heter det. (NTB)

Mer fra Dagsavisen