Verden

– Tyskland stenger grenser fra mandag

Tyskland kommer til å nærmest stenge sine grenser til Frankrike, Østerrike og Sveits fra mandag på grunn av koronaviruset, ifølge nyhetsbyrået DPAs kilder.

Tyske regjeringskilder bekrefter overfor det franske nyhetsbyrået AFP at grensen mot de tre landene vil bli stengt fra mandag morgen klokka 8.

Varetransporten mellom nabolandene vil ikke bli berørt, og pendlere skal fortsatt få krysse grensa, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Frankrike vil på sin side ikke gå til det skritt å stenge grensa mot Tyskland, men vil innføre strengere kontroll, opplyser en kilde i landets innenriksdepartement.

Les også: FHI: 1.077 smittet av koronavirus i Norge - flest smittede i Oslo

Et minimum

– Vi kommer til å begrense grensepasseringene til et minimum, men vil tillate at både folk og varer passerer. Den blir ikke stengt, sier kilden til AFP.

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer har også gått med på å stenge grensa mot Danmark mandag morgen, opplyser regjeringssjefen i Schleswig-Holstein, Daniel Günther.

Tyskland har rundt 4.000 bekreftede smittetilfeller, hvorav ni dødsfall.

Få tiltak

Regjeringen i Berlin har innført få nasjonale tiltak sammenlignet med andre europeiske land, men på delstatsnivå er blant annet skoler stengt. Berlin har også forbudt alle private og offentlige arrangementer med over 50 deltakere.

Nabolandet Polen stengte søndag sine grenser for alle utlendinger, unntatt de med permanent opphold, samt lastebilsjåfører og diplomater.

Danmark stengte grensa for utlendinger søndag, og mandag innfører Norge streng grensekontroll.

Mer fra Dagsavisen