Verden

Twitter skjuler Trumps tweet om at han er immun mot korona

Det sosiale mediet har nå skjult tweeten der han hevdet at han var immun mot koronaviruset, ettersom den bryter Twitters retningslinjer om misvisende og potensielt skadelig informasjon.

For to timer siden Twitret USAs president Donald Trump at ha nå har blitt helt frisk fra koronaviruset, og dermed hadde blitt immun.

– En total og fullstendig utskrivelse av legene fra Det hvite hus i går. Det betyr at jeg ikke kan få det (immun), og ikke kan gi det. Veldig fint å vite!!, skrev han på Twitter.

Det er fortsatt mulig å lese tweeten, men på plattformen vises den som skjult.

Les også: Donald Trump - fra president til pasient 

Sa det samme i intervju med Fox News 

Donald Trump kom med det samme budskapet tidligere i dag i et intervju med Fox News.

I telefonintervjuet var han noe mer usikker enn i tweeten:

– Det ser ut som jeg er immun, jeg vet ikke, kanskje i lang tid, kanskje i kort tid. Det kan vare hele livet, ingen vet egentlig, men jeg er immun, sa Trump til Fox News.

De første studiene antydet at man kan bli immun i noen få måneder, mens nyere studier tyder på at immuniteten kan vare lenger, ifølge NTB. Videre skriver de at Verdens helseorganisasjon (WHO) erkjenner at en person som blir frisk fra en virusinfeksjon, generelt sett vil være beskyttet mot en ny infeksjon, men påpekte i august følgende:

– For covid-19 har vi ennå ikke nok data til å kunne bekrefte om antistoffer beskytter, hvilke antistoffnivå som kreves, eller hvor lenge beskyttelsen vil vare.

Trump reiser kommende uke på valgkampturné til Florida, Pennsylvania og Ohio.

Les også: Trump raser etter at Twitter merket tweet som villedende

Ikke første gang Twitter går inn 

Twitter har flere ganger skjult tweets fra den amerikanske presidenten fordi de bryter med deres retningslinjer. Denne uken ble tweeten hans om at koronaviruset var mindre dødelig enn influensa skjult, og han har også fått tweets skjult fordi de blant annet oppfordrer til vold og en annen gang fordi den brøt med rettighetene til et band. 

Mer fra Dagsavisen