Verden

Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong

Twitter anklager Kina for å manipulere sosiale medier for å skape politisk uro og splittelse i Hongkong.

Twitter har avdekket en kampanje som den kinesiske staten står bak. Kampanjen består av over 930 falske Twitter-kontoer som kan spores til kinesiske myndigheter, opplyste det sosiale mediet i et blogginnlegg mandag.

Videre har Twitter suspendert over 200.000 kontoer som selskapet mistenker er koblet til kinesiske myndigheter og en kampanje rettet mot Hongkong-demonstrasjonene.

Twitter har besluttet at selskapet skal forby annonser som utgjør propaganda i regi av statlig støttede medier.

En høytstående Twitter-ansatt sier til AP at beslutningen er del av en bredere innsats for å stanse ondsinnet politisk aktivitet på plattformen. Talspersonen kan av sikkerhetshensyn ikke stå fram med navn.

Twitter-kontoene som selskapet kobler til kinesiske myndigheter, har prøvd å fremstille Hongkong-demonstranter som kriminelle som ikke representerer flertallet i den delvis selvstyrte regionen.

De kinesiske kontoene har også viderebrakt meldinger fra falske engelskspråklige og kinesiskspråklige nyhetssteder for å spre desinformasjon, opplyser APs kilde.

Twitter er forbudt i Kina, men kinesiske statlige medier på engelsk og andre språk er likevel sterkt til stede på plattformen.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen