Trump: USA og Kina svært nær en handelsavtale

En handelsavtale mellom USA og Kina er nært forestående, ifølge president Donald Trump. Det fikk kursene på verdens børser til å sprette i været.

– Nærmer oss VELDIG en STOR AVTALE med Kina. De vil ha den, og det vil vi også, skriver Trump på Twitter torsdag.

Tweeten førte umiddelbart til kraftig oppgang på børser både i Europa og USA, ifølge E24. På Wall Street ble en negativ tendens snudd til oppgang på over 1 prosent, og oljeprisen steg også innen ett minutt etter Trumps tvitring.

Handelskrig

Handelskrigen mellom verdens to største økonomier har pågått i mange måneder. Men utsendinger fra begge land har drevet intense forhandlinger den siste tiden for å få en løsning på konflikten før USA etter planen skal innføre nye tollsatser på kinesiske varer førstkommende søndag.

Det er ikke klart hva en ny avtale eventuelt innebærer, men Wall Street Journal melder at USA har tilbudt seg å avlyse de nye tollsatsene og kutte toll på kinesiske varer for 360 milliarder dollar i bytte mot innrømmelser fra kinesisk side.

USA har krevd at Kina kjøper store mengder amerikanske landbruksprodukter, gjør mer for å beskytte amerikansk teknologi og åpner opp finanssektoren. (NTB)

Les også: