Verden

– Trump skulle aldri stilt. Han er bare underholdning

I Brooklyn i New York er velgerne helt klare: Landets neste president må bli Hillary Clinton.

Bilde 1 av 2

NEW YORK (Dagsavisen): Søstrene Taisha og Richel Aguilar står sammen med moren sin utenfor valglokalet i nabolaget sitt Bedford-Styvesant i Brooklyn i New York. De har akkurat stemt på Hillary Clinton og var aldri i nærheten av å vurdere noe annet.

– Hillary er kvinne og hun er ikke Trump. Hun er absolutt den beste kandidaten, sier Taisha til Dagsavisen.

De mener det er utrolig at Donald Trump i det hele tatt er med i konkurransen. Han er så lite passende til jobben som president at det knapt er verdt å diskutere.

– Han skulle aldri stilt. Han er bare underholdning, det er alt, sier hun.

– Trump er meitemarken som kommer fram når det er oversvømmelse, sier søsteren Richel.

Trump er feil mann

Bedford-Styvesant er et afro-amerikansk nabolag og oppslutningen om Donald Trump er lav. Vi møter ingen ved dette valglokalet som sier de vil stemme på ham.

Men sosialarbeider Jeff mener det kan være noen som ikke tør å si det åpent. Selv kjenner han ingen Trump-supportere personlig.

– Jeg forstår ikke hvordan noen kan si at de støtter en mann som står for så mye hat, sier han.

Jeff har bodd og jobbet i bydelen i 17 år, han er sikker på at Trump vil ta landet i helt gal retning om han vinner presidentvalget.

– De rike vil bli rikere og de fattige fattigere. Han er ikke opptatt av at det skal finnes jobber og muligheter også for dem som ikke driver sitt eget selskap, sier han.

Også Jason har stemt på Clinton. Han stemmer for andre gang i sitt liv og synes ikke Trump er så verst, men han mangler Clintons politiske erfaring.

– Jeg har tro på Clintons erfaring, får hun gjennomført bare halvparten av det hun sier er det veldig bra. Men mye av Trump sier om økonomi gir mening. Han er en solid kandidat, men han er for følelsesstyrt til å være en god president, sier han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Stemmer målingene?

I hvilken grad meningsmålingene og valganalysene fanger opp det reelle antallet Trump-velgerne har vært et stort tema i denne presidentvalgkampen.

I følge de nyeste analysene fra Fivethirtyeight er det nå 71,4 prosent sjanse for at Clinton vinner mot Trumps 28,6 prosent.

Det betyr likevel ikke at det er usannsynlig at Trump kan vinne, det er for eksempel større sjanse for Trump-seier enn å slå en sekser på terningen og det er omtrent like sannsynlig som at det regner i London, understreker The Economist.

Stem!

Valgdeltagelsen kommer til å ha mye å si for valgresultatet i dette valget. På Hillary Clintons siste valgarrangement mandag kveld i Philadelphia var hovedbudskapet å få folk til stemmelokalene.

For å sikre at folk får stemt før jobb åpnet valglokalene allerede klokken 6 (kl. 12 norsk tid) i New York. De stenger ikke før klokka 21 i kveld (03 natt til onsdag norsk tid).

Feirer i New York

Både Hillary Clinton og Donald Trump har begge sine valgvaker i New York i kveld.

Clinton skal samle støttespillerne på konferansesenteret Javits på Manhattan. Donald Trump samler sine folk like ved, på hotellet Hilton Midtown. Hans eget Trump Tower har ikke store nok forsamlingslokaler til en valgvake, ifølge Washington Post.

Det er uklart når de første tydelige resultatene vil begynne å tikke inn, men det er uansett knyttet liten spenning til New York. Det er hele 99,8 prosent sjanse for at Hillary Clinton vinner her, ifølge Fivethirtyeights beregninger.

Mer fra Dagsavisen