John McCain sitter i Senatets forsvarskomité. Nå må han tåle hard kritikk fra Donald Trump etter selv å ha kritisert en militæroperasjon i Jemen som Trump ga grønt lys til, men som er blitt kritisert for å ha vært dårlig forberedt.

Trump skjeller ut McCain

President Donald Trump refser partikollegaen John McCain på Twitter etter at McCain kritiserte en omstridt amerikansk militæroperasjon i Jemen.

McCain uttalte onsdag at en operasjon «ikke kan kalles en suksess» når et fly til 75 millioner dollar går tapt, en spesialsoldat blir drept og mange andre, deriblant kvinner og barn, blir såret eller drept.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Torsdag slo Trump hardt tilbake på Twitter. I meldingen ber han McCain slutte å snakke om «suksess og nederlag i en operasjon» i pressen, ettersom det kun bidrar til å få fienden til å føle seg sterkere.

Han skriver også at McCain «har tapt så lenge at han ikke lenger vet hvordan han skal vinne».

– Bare se på det rotet landet befinner seg i, det er nedsyltet i konflikter overalt, skriver Trump.

McCain er Vietnam-veteran og en av Republikanernes mest erfarne utenrikspolitikere. Han var selv partiets presidentkandidat i 2008, men tapte mot Barack Obama. Han representerer Arizona i Senatet og ble sist gjenvalgt i november. (NTB)