Verden

Trump og Biden kjemper i nøkkelstater

President Donald Trump og hans utfordrer Joe Biden var begge på stemmesanking lørdag, og Trump besøker søndag fem nøkkelstater i et forsøk på å sikre seg de avgjørende stemmene for å vinne valget om tre dager.

Trump tok i bruk sterke ord da han advarte om kaos i USA hvis ingen klar vinner blir raskt utpekt i tirsdagens valg.

Svært stygge ting kan komme til å skje hvis man ender opp i en situasjon der det tar uker før man har resultatet klart, uttalte Trump på et folkemøte i Pennsylvania, en nøkkelstat i kampen om viktige stemmer.

– Delstaten hvor den amerikanske uavhengighetshistorien startet, sa Trump i en tale i småbyen Newtown, et av fire steder han besøkte i Pennsylvania lørdag.

Biden talte til velgere i Flint og Detroit i Michigan.

– Det er på tide at Donald Trump pakker kofferten og drar hjem, sa Biden, som hadde fått drahjelp fra sin tidligere sjef Barack Obama. I Michigan vant Trump hårfint i 2016.

Visepresident Mike Pence var på velgermøter i North Carolina, mens Bidens visepresidentkandidat Kamala Harris var i Florida, enda en viktig delstat der Republikanerne og Demokratene kjemper om å sikre seg flest stemmer.

Presidentens heseblesende ferd går gjennom delstatene Michigan, Iowa, North Carolina, Georgia og Florida.

Biden har på sin side fokus på Pennsylvania, som kan spille en avgjørende rolle i valget tirsdag.

Lørdag hadde Trump fire velgermøter i delstaten, mens Biden besøkte Michigan.

I sterke ordelag rettet begge kandidatene lørdag anklager mot hverandre. Valgkampen er spent, og det anslås at årets deltakelse kan bli den høyeste på hundre år.

Les også: Skjebnevalget i Amerikas splittede stater (+)

Mer fra Dagsavisen