Trump kaller CIAs konklusjon om Khashoggi-drapet «veldig forhastet»

Presidenten slår imidlertid fast at det er «mulig» at det var Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman som beordret drapet på det saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi.

Kenneth Lia Solberg og NTB

CIA har ifølge Washington Post konkludert med at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman beordret drapet på journalisten Jamal Khashoggi. CIA skal blant annet ha fanget opp telefonsamtaler som peker i retning av kronprinsen.

Lørdag slo USAs president Donald Trump fast at han mente at konklusjonen er «veldig forhastet», sa også at det er mulig at kronprinsen beordret drapet.

Trump slo fast at drapet «aldri skulle ha skjedd», og understrekte at USAs regjering kommende tirdag kommer med en rapport som skal ta for seg drapet.

– Nylige rapporter som antyder at den amerikanske regjeringen har kommet til en endelig konklusjon, er unøyaktige. Det gjenstår fortsatt mange ubesvarte spørsmål med tanke på drapet på herr Khashoggi, sier UD-talskvinne Heather Nauert.

– Utenriksdepartementet kommer til å fortsette arbeidet med å innhente alle relevante fakta. I mellomtiden vil vi fortsette å konsultere Kongressen og samarbeide med andre land for å stille de som sto bak drapet på Khashoggi til ansvar, sier hun videre.

Talsperson for den saudiarabiske ambassaden i USA, Fatimah Baeshen, har på sin side hevdet at opplysningene Washington Post har fått fra CIA er falske.

Jamal Khashoggi gikk 2. oktober inn på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul, og har ikke bli sett siden. Lydopptakene skal blant annet vise at han nesten umiddelbart ha blitt kvalt, før liket ble partert.