Trump ført i sikkerhet da demonstrantene samlet seg

Secret Service-agenter førte president Donald Trump til en underjordisk bunker da hundrevis av demonstranter fredag samlet seg utenfor Det hvite hus.

Det opplyser en kilde i Det republikanske partiet med kjennskap til saken til nyhetsbyrået AP. Opplysningen er bekreftet av en annen offisiell kilde.

Den hastige avgjørelsen ble tatt etter at flere hundre demonstranter samlet seg utenfor Det hvite hus. Noen av demonstrantene kastet stein og gikk løs på barrikadene. Hendelsen førte til at Det hvite hus ble satt i høyeste alarmberedskap, noe som ikke er gjort siden 11. september 2011.

Bakgrunn: Protestene og plyndringen fortsetter i amerikanske byer

Hele helgen har det høylytte protestene fortsatt, og Secret Service og politiet har slitt med å kontrollere folkemengden. Samtidig har sikkerheten ved Det hvite hus blitt forsterket med soldater fra nasjonalgarden og andre politiavdelinger.

De omfattende demonstrasjonene og sammenstøtene har ført til at over 60 Secret Service-agenter har blitt skadd, opplyste Secret Service søndag.

Demonstrasjonen er en reaksjon på George Floyds død. Den 46 år gamle afroamerikanske mannen døde etter å ha blitt pågrepet av i Minneapolis for en uke siden.

Les også: 1.000 mennesker blir hvert år drept av politiet i USA