Trump fløy inn for å bruke «beistet» på berømt bane, men fikk kjeft for Bush-bilde på Twitter

Donald Trump ble den første sittende president i USA til å ta en runde på banen til det kjente billøpet Daytona 500 i Florida. Men et 16 år gammelt Air Force One-bilde på Twitter skapte bråk i etterkant.

«Showmannen» Trump viste seg fram på Daytona 500. Han brukte både limousinen «The Beast» («beistet») og presidentflyet Air Force One som et ledd i å sanke stemmer i valgkampen, skriver New York Times. Medier som CNN og CBS News har også omtalt saken.

Men da en av Trumps valgkampledere, Brad Parscale, tvitret et bilde som tilsynelatende skulle vise Trump og Air Force One fly over den kjente banen, ble det raskt avslørt som juks. Det viste seg nemlig å være et bilde fra da George W. Bush gjorde det samme i 2004, skriver CNN.

Les også: Tidligere FBI-agent: – Det er kreft i Det hvite hus

Etter at flere påpekte bildefusket, ble bildet slettet. Men innen det skjedde, hadde det fått stor oppmerksomhet på mikrobloggnettstedet – 23.000 likes og 6.700 retweets. Fotografen bak bildet i 2004, Jonathan Ferrey, sa følgende til CNN i etterkant.

– Jeg har mange talentfulle fotografkolleger som er på Daytona 500 i år. Jeg er dessverre ikke der selv denne gangen, men vant visst fotokonkurransen før racet engang hadde startet.

Presidentens bil, limousinen «The Beast», kjørte en runde rundt NASCAR-banen før start. Førerne som skulle konkurrere varmet opp bilene sine mens Trump ledet an. Presidenten fikk sågar benyttet seg av den kjente frasen «Gentlemen, start your engines» i forkant, skriver New York Post.

Saken fortsetter under bildet

Trumps limousin på Daytona 500 søndag. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB scanpix

Før ankomst hadde presidenten som nevnt fløyet over Daytona-banen med Air Force One. Etter billøpet gikk turen tilbake til Washington, skriver CBS News.

Les også: Trump hevder han kan gripe inn i straffesaker

I et intervju med Fox før start spøkte Trump med at han selv skulle prøve seg som racerkjører.

– Jeg skal hoppe inn i en av bilene og prøve meg i racet, hvis mulig. Jeg elsker den ideen, sa presidenten. Han har ikke kommentert bildebråket på Twitter, men la blant annet ut følgende video fra Daytona-banen.