Trump etterlyser varslerens kilder

Donald Trump krever å få vite hvem som er Ukraina-varslerens kilde og sammenligner vedkommende med en spion, ifølge New York Times' kilder.

Avisa refererer fra en tilstelning som torsdag ble holdt til ære for USAs FN-delegasjon i New York.

– Jeg vil vite hvem er personen som ga varsleren denne informasjonen, fordi det er nærmest en spion, sa Trump ifølge avisas kilder.

Han sa videre at varsleren aldri hørte den mye omtalte telefonsamtalen med Ukrainas president.

– Dere vet hva vi pleide å gjøre i gamle dager da vi var skarp med spioner og forræderi, sant? Vi pleide å håndtere det litt annerledes enn vi gjør nå, skal Trump ha sagt.

Les også: Derfor kan det gå mot riksrett: Se hva Trump-skandalen handler om (DA+)

Varsleren, som er en ikke navngitt amerikansk etterretningsansatt, sier han fikk informasjon om telefonsamtalen fra over en håndfull amerikanske tjenestemenn. Varslerrapporten ble torsdag offentliggjort av Kongressen etter at Det hvite hus i flere uker holdt den igjen.

Torsdag sa USAs fungerende etterretningsdirektør i en kongresshøring at Trump aldri har bedt om å få identiteten til varsleren.

Presidentens uttalelser ble gitt omtrent samtidig, foran en gruppe på rundt 50 personer i den amerikanske FN-delegasjonen.

Trump begynte med å fordømme tidligere visepresident Joe Bidens rolle i Ukraina på den tiden da sønnen Hunter Biden satt i styret i et ukrainsk energiselskap, skriver New York Times. Presidenten viste gjentatte ganger til varsleren, fordømte nyhetsmediene som skrev om den offentliggjorte varslerrapporten og omtalte dem som «avskum», ifølge avisas kilder.

Les også: Pelosi: – Trump har krenket vår nasjonale sikkerhet