Trump avfeier sanksjoner mot Saudi-Arabia: – Vi gir ikke opp hundrevis av milliarder av dollar

Donald Trump vil heller tjene milliarder enn å innføre sanksjoner mot Saudi-Arabia.

 

CIA har knyttet Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman direkte til drapet på den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi Tyrkia, men Trump sa tirsdag at han ikke ville ødelegge forholdet til Saudi-Arabia.

Det ville føre til høye oljepriser og ødelegge verdensøkonomien, sa han.

–  Vi gir ikke opp hundevis av milliarder av dollar. Det er Amerika først for meg, sa Trump så onsdag, ifølge MSNBC.

Han pekte samtidig på at om ikke USA handler med Saudi-Arabia, vil Russerne ta over.

Den amerikanske presidenten gleder seg rett og slett over at oljeprisen faller og retter samtidig en spesiell takk til Saudi-Arabia, skriver NTB.

– Oljeprisen blir lavere. Flott! Det er som et stort skattekutt for Amerika og verden. Gled dere, skriver Donald Trump på Twitter onsdag.

– Tusen takk til Saudi-Arabia, men la oss gå enda lavere, skriver han videre.

Kritikk

President Donald Trump får kritikk fra sine egne etter at han sa han ikke ønsker ytterligere tiltak mot Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, melder NTB.

– Jeg trodde aldri jeg ville se Det hvite hus bli et PR-byrå for kronprins bin Salman av Saudi-Arabia, tvitret den republikanske senatoren Bob Corker.

Senator Lindsey Graham, som står Trump nær, sier det ikke er i USAs interesse å «se den andre veien når det kommer til det brutale drapet på Khashoggi».

– Det vil være sterk partiuavhengig støtte i Kongressen for sanksjoner mot Saudi-Arabia og medlemmer av landets kongefamilie. USA kan ikke miste sin «moralske stemme» i verdenssamfunnet, la han til.

Republikaneren Rand Paul er også uenig med Trumps uttalelse og sier USA vil fremstå som svakt dersom landet ikke konfronterer Saudi-Arabia.

Les videre: Pelosi møter motstand

Foretar seg ikke noe

Trump har alt gjort det klart at USA ikke kommer til å foreta seg noe overfor Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Oljeprisen falt over 6 prosent tirsdag, men steg litt i onsdagshandelen. (NTB)

Les også: Aviser samles i kampen om pressefrihet i USA