Tre byer i Kina stanser offentlig transport som følge av virusutbruddet

Myndighetene i de kinesiske byene Huanggang og Ezhou innstiller offentlig transport som følge av det dødelige lungeviruset. Tidligere har Wuhan gjort det samme.

Huanggang ligger omtrent 70 kilometer fra Wuhan, der det nye lungeviruset først ble oppdaget. Byen har en befolkning på 7,5 millioner mennesker, og myndighetene opplyser at togstasjonen vil bli stengt inntil videre fra midnatt. I tillegg vil alle kjøretøy bli sjekket, og barer og kinoer vil være stengt.

Togstasjonen i en tredje nærliggende by, Ezhou, vil også stenge torsdag kveld. Denne byen har en befolkning på over en million.

Myndighetene i begge byene stanser også langdistanse-busser. Tiltakene er iverksatt for å forhindre det dødelige viruset i å spre seg ytterligere. Hundretusenvis av mennesker er ventet å reise hjem for å feire Kinesisk nyttår.

Myndighetene stanset onsdag all trafikk inn og ut av Wuhan, som har rundt 11 millioner innbyggere og er hovedstad i Hubei-provinsen i den sentrale delen av Kina. Innbyggerne oppfordres også til å unngå folkemengder.

Les også: Frykter spredning av lungevirus foran kinesisk feiring

Minst 17 døde

Kinesiske forskere mistenker at lungeviruset som til nå har tatt livet av minst 17 personer i Kina, kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked i Wuhan.

På markedet, som nå er stengt, ble det angivelig solgt levende rever, krokodiller, ulvevalper, salamandere, slanger, rotter, påfugler og pinnsvin.

Ifølge Kinas nasjonale helsekommisjon kan viruset også smitte mellom mennesker og kan dermed også ramme dem som ikke har besøkt Wuhan.

Over 500 mennesker har hittil fått påvist smitte i Kina, og det er også oppdaget tilfeller i Japan, Thailand, Sør-Korea, Australia og USA.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Samles til krisemøte

Verdens helseorganisasjon (WHO) holdt onsdag kveld krisemøte for å ta stilling til om virus-utbruddet skal betegnes som en internasjonal krise, noe som sjelden skjer og som er forbeholdt svært omfattende og alvorlige epidemier.

De 16 medlemmene av krisekomiteen konstaterte at situasjonen er «kompleks og under utvikling», men konkluderte ikke. Torsdag skal de samles på nytt.