En av studentene som klarte å rømme fra Boko Haram, identifiserer medstudenter som fortsatt er bortført av den ytterliggående islamistgruppen. FOTO: REUTERS/ NTB SCANPIX

Toppmøte om islamistgruppe i Paris

MØTE: Islamistgruppen Boko Haram mistenkes for å stå bak et angrep på en kinesisk fabrikk i Kamerun. I helgen møtes afrikanske ledere i Paris for å diskutere hvordan de skal kjempe mot gruppen.

Boko Haram har bortført over 200 skolejenter og truer med å destabilisere hele regionen. De mistenkes også for å stå bak et angrep på en fabrikk der minst en person er drept.

 

Møte i Paris

Boko Haram har tatt livet av flere tusen personer i Nigeria under opprøret de siste årene.

Lørdag møtes Nigerias president Goodluck Jonathan og Frankrikes president François Hollande med ledere fra Nigerias naboland Benin, Kamerun, Niger og Tsjad samt representanter fra EU og USA, for å koordinere samarbeidet mot islamistgruppen.

 

Angrep fabrikk

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble én person drept under angrepet på fabrikken i Nigerias naboland. Guvernøren i provinsen Augustine Fonka Awa nord i Kamerun bekrefter angrepet, men han ønsker ikke å gi ytterligere detaljer. Fabrikken ligger i Waza, knapt 20 kilometer fra den nigerianske grensen.

Offisielle kinesiske kilder sier til det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua at én person ble såret i angrepet som skjedde fredag kveld. Tilstanden til ti andre personer er ikke kjent.