Verden

To kvinner stjal MAGA-cap fra Trump-tilhenger – da ble det bråk

Det gikk hett for seg da to amerikanske kvinner reagerte på en Trump-tilhenger og hennes sønn som sto utenfor Demokratenes landsmøte i august.

Nå risikerer kvinnene opp til 15 år i fengsel etter at myndighetene i Delaware opprettet sin siktelse tirsdag, det melder Delaware Online.

Blant punktene i siktelsen er: Ran, å sette et barns liv i fare, overfall og forsøk på overfall, samt hatkriminalitet. Til sammen utgjør siktelsene en strafferamme på opp til 15 år.

I en video som har gått viralt i sosiale medier kan man se de to kvinnene, Olivia Winslow og Camryn Amy, stjele plakater og en rød MAGA-Caps fra en mor og hennes sønn som protesterer mot Demokratenes valg av Joe Biden som presidentkandidat.

I videoen kan man se gutten tydelig opprørt over at noen stjeler capsen.

– Ring 911, roper den unge gutten i videoen.

NB! Sterke bilder.

Ifølge Delaware Online er det siktelsen for hatkriminalitet som kan føre til den lengste fengselsstraffen for kvinnene.

Avisen skriver at loven i Delaware anser hatkriminalitet for å være: «Kriminalitet med det mål å forstyrre offerets frie utfoldelse av enhver rettighet, privilegium eller immunitet beskyttet av det første tillegget til den amerikanske grunnloven, eller utførelse av den kriminelle handlingen fordi offeret har utøvet sin utfoldelse av disse rettighetene.»

Les også: Trump vil stoppe undervisningsprosjekt i amerikansk slavehistorie

Kausjon

Riksadvokaten i Delaware, Kathy Jennings, skrev tirsdag i en pressemelding at: «Å skade en annen person, for ikke å nevne et barn, på grunn av deres ytringer forræder prinsippene landet vårt var bygd på», ifølge avisen.

De to kvinnene har betalt kausjon, det er uklart når de vil bli stevnet for siktelsen, skriver avisen.

Les også: Trump om hans advokats 15-årige datter: – Når ble hun så deilig?

Mer fra Dagsavisen