Ti barn drept i NATO-angrep i Afghanistan

13 sivile afghanere ble ifølge FN drept i et NATO-angrep i Kunduz-provinsen nord i landet i helgen, blant dem ti barn.

NATO har ikke kommentert flyangrepet, og det er uklart om det kom som følge av fredagens kamper utenfor provinshovedstaden Kunduz, der to amerikanske soldater ble drept.

– Våre foreløpige undersøkelser viser at ti av dem som ble drept, var barn og tilhørte en storfamilie som hadde flyktet fra kamphandlinger et annet sted i landet, heter det i en kunngjøring fra FNs kontor i Kabul.

Ifølge Khosh Mohammad Nasratyar, som er medlem av provinsrådet i Kunduz, ble ytterligere tre barn såret i NATO-angrepet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rekordmange sivile

Ifølge en fersk FN-rapport ble det drept flere sivile i Afghanistan i fjor enn i noe annet år siden FN begynte å føre statistikk for ni år siden.

Over 500 sivile afghanere ble ifølge rapporten drept i fly- og droneangrep i 2018, også det en dyster rekord.

Over 32.000 mennesker er drept og 60.000 såret siden FN begynte å føre statistikk over ofre i Afghanistan i 2010.

Dette var ni år etter at USA og andre vestlige land bombet en allianse av krigsherrer og opprørere til makten i Kabul.

Angrep i Helmand

I Helmand-provinsen sør i Afghanistan ble 26 regjeringssoldater og sju politifolk drept og over 30 såret i et angrep i Sangin-distriktet i helga. Taliban-opprørerne hevder å ha stått bak.

Minst fire mennesker ble også drept i et Taliban-angrep mot en offentlig seremoni i provinshovedstaden Lashkar Gah, og fem politimenn ble drept i et tredje angrep i Helmand.