Syria rammet av israelske luftangrep – flere er drept

Israel bekrefter flyangrep mot syriske og iranske militære anlegg i Syria. Minst 14 personer ble drept, ifølge menneskerettsorganisasjon.

Blant de drepte er det sju utlendinger, sannsynligvis iranske statsborgere, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tre av de drepte skal være sivile.

Målet for luftangrepene var våpenlagre som tilhører den iranske Revolusjonsgardens elitestyrke, Quds-styrken, blant annet i forstedene Qudsaya og Kisweh utenfor Damaskus, ifølge leder Rami Abdulrahman for SOHR.

Israelske forsvarsmyndigheter bekrefter at det i morgentimene onsdag ble gjennomført flere titalls flyangrep mot Quds-styrken og den syriske regjeringshæren. Både leirer og våpenlagre skal være truffet.

Angrepene blir betegnet som en reaksjon på at fire raketter tirsdag ble skutt ut mot israelske områder.

Les også: USA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister

Flere eksplosjoner

Det statlige syriske nyhetsbyrået Sana melder at flere titall ble såret i luftangrepene, og at Syrias luftforsvar har hindret fienden i å angripe mål i hovedstaden Damaskus.

– Luftvernet skjøt ned fiendtlige raketter sør for Damaskus, heter det.

En korrespondent fra nyhetsbyrået AFP i Damaskus hørte flere større eksplosjoner natt til onsdag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Motangrep

Hendelsen skjer dagen etter at Israel skjøt ned fire raketter fra Syria. Det ble like etter rapportert om flere motangrep fra Israel.

SOHR opplyste tirsdag at det israelske forsvaret hadde avfyrt fem raketter mot Damaskus. Flere skal ha blitt avskåret.

Israel har tidligere angrepet Syria fra luften på grunn av landets bånd til Iran. Israel har forsvart angrepene ved å vise til at de hindrer Iran i å etablere seg militært i regionen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har den siste tiden kommet med en rekke advarsler om iranske angrep i Midtøsten og har lovet å svare på disse.

Roger Hercz: Gaza skriker, ingen hører