Verden

Syk Aung San Suu Kyi avlyser valgturné

Myanmars opposisjonsleder Aung San Suu Kyi er tvunget til å avlyse den pågående valgkampturneen på grunn av sykdom.

MYEIK: Nobelprisvinnerens båt satt fast på en sandbanke i flere timer under en tur til byen Myeik lengst sør i Myanmar lørdag. Ifølge legen hennes, Tin Myo Win, kastet Suu Kyi opp gjentatte ganger.

– Hun er utslitt etter å ha vært på båten så lenge. Hun får behandling nå. Blodtrykket hennes er lavt og hun er satt på drypp, sier legen, og legger til at et planlagt besøk til landsbyen Kyunsu søndag morgen ble avlyst.

Omkring 1.000 tilhengere hadde samlet seg utenfor huset i Myeik hvor demokratiforkjemperen fikk behandling, rapporterer nyhetsbyrået AFP på stedet.

Det var fortsatt håp om at Suu Kyi ville kunne fortsette den landsomfattende reisen, men søndag opplyser Det nasjonale demokratiforbundet (NLD) at det ikke er aktuelt.

– I henhold til råd fra hennes familielege Tin Mye Win, skal hun hvile hjemme. Hun kommer ikke til å reise på lange turer lengre, sier talsmann Kyi Toe i NLD til AFP.

Suu Kyi har blitt syk én gang tidligere i løpet av den omfattende valgturneen i forkant av suppleringsvalget til Myanmars nasjonalforsamling 1. april. Hun har lagt opp et svært tett program, med taler og folkemøter landet over.

Mer fra Dagsavisen