Stor levering av vodka til Nord-Korea stoppet i nederlandsk toll

En enorm forsendelse av vodka på vei til Nord-Korea er blitt konfiskert av tollmyndighetene i Rotterdam.

Forsendelsen var på vei til Nord-Koreas leder Kim Jong-un og inneholdt 90.000 flasker med russisk vodka, ifølge nederlandske medier. Alkoholen ble funnet i forrige uke på et lasteskip. Den var merket til Kina, men ble avslørt.

– Det jeg kan si er at, basert på den informasjonen vi hadde, mistenkte vi at denne lasten - vodkaen - ikke skulle til Kina. Vi tenkte at den kunne falle under sanksjonene mot Nord-Korea, sier Arno Kooij, ifølge The Guardian. Han var den ansvarlige tollinspektøren som avslørte hvor lasten egentlig skulle.

FNs sanksjoner mot Nord-Korea med bakgrunn i deres atomvåpen- og missilprogram, forhindrer eksport av mange varer til landet.

– FNs sikkerhetsråd har innført klare sanksjoner mot Nord-Korea, og derfor er det viktig å håndheve dem, sier den nederlandske ministeren for utenlandsk handel Sigrid Kaag til avisen Algemeen Dagblad.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

I tillegg til sanksjonene har økonomien i Nord-Korea også møtt utfordringer som følge av dårlig forvaltning og naturkatastrofer, og landet skal i år stå overfor en matmangel på 1,4 millioner tonn.

Den nordkoreanske lederen og USAs president Donald Trump møtes denne uken i Hanoi til sitt andre toppmøte. Der er ventet at de to lederne vil diskutere atomnedrustning på Koreahalvøya når de møtes til det to dager lange møtet i den vietnamesiske hovedstaden.