Verden

Spent på Times Square

De holder pusten i spenning alle de som følger valgopptellingen på vanligvis travle Times Square i New York.

Se resultater i bunnen av saken.

NEW YORK (Dagsavisen): Times Square i New York er full av folk som følger opptellingen av stemmene live på en gigantisk TV-skjerm som viser Fox News.

Den vanligvis travle plassen er nesten helt stille, spenningen er til å ta og føle på og alle har blikket mot storskjermen.

Da valglokalene i New York stengte klokka 21 lokal tid (3 norsk tid) meldte Fox News' valgdagsmåling at Hillary Clinton som ventet vant hjemstaten New York. Meldingen førte til spredte jubelrop fra folkemengden, men den letter på ingen måte spenningen. Det er de viktige vippestatene som vil avgjøre valget.

Les også: Derfor stemmer slekta til Seltzer på Trump

Trump-tilhengere

Ekteparet Charlene Moss og Kurt Owen er på ferie i New York fra hjemstaten Alaska. På storskjermen over dem viser Fox News at Trump leder med 49,2 prosent mot Clintons 46,8 prosent så langt.

Men Moss tar ikke gleden på forskudd. Det er fortsatt mange viktige delstater som skal telles opp.

Vi kom hit fordi det skal være det mest spennende stedet å se opptellingen, sier Moss spent til Dagsavisen.

De har tenkt å sitte pal på de røde klappstolene til vinneren er klar. Kurt Owen har Trump-button på brystet, midt blant et hav av demokrater i New York.

Det er rart at ikke Trump gjør det bedre i hjemstaten, synes Moss.

Han har gjort så mye for denne byen, sier hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Bruker penger som gale

Ektemannen Owen er registrert republikaner, Moss er uavhengig, men stemmer på Trump fordi hun tror han vil styre landet på samme måte som han driver sine egne selskaper.

Vi må slutte å bruke penger som gale i dette landet. Underskuddet vokser år for år og skattene øker. Vi betaler nå halvparten av lønna i skatt. Trump vil stoppe dette, sier hun.

Owen liker at Trump er noe nytt og annerledes.

Det må bli slutt på karrierepolitikere, sier han.

Mer fra Dagsavisen