– Skyskraperne dreper millioner av fugler

Forskere bekymrer seg stadig mer over massedød blant fugler. Her er noen av de verste byene de fjærkledde kan våge seg inn i.

Forskere estimerer at minst hundre millioner fugler, kanskje opp mot en milliard, dør i USA hvert år. Dette som følge av at de flyr inn i høye bygg, spesielt glassdekte skyskrapere, skriver The Guardian.

Chicago er verstingen. Byen er den farligste i landet for fuglene. Mer enn fem millioner fugler flyr gjennom «The Windy City» hver vår og høst, ifølge avisen.

Manhattan i New York er en annen dødsfelle for fuglene.

Les også: Verdens største flyplass har åpnet

– Fuglene flyr for eksempel mot det de tror er et tre, men i realiteten er det bare et speilbilde i et skyskraper-vindu, sier Susan Elbin. Hun er direktør hos New York City Audubon, en organisasjon som kjemper for å beskytte fuglene.

Forskerne har funnet ut at Chicago, Houston og Dallas er verstingene for USAs fugler. Deretter følger New York, Los Angeles, St. Louis og Atlanta.

Flere fuglevenner mener bygninger i storbyene bør endre på vinduene. For eksempel kan vindusglass med mønster være en bedre løsning, mener de. Byer som San Francisco og Toronto har allerede tatt grep for å hjelpe fuglene.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Forsker Kyle Horton sier man i hovedsak ikke ønsker å kritisere byene for fugleproblemet.

– I hovedsak handler dette om at vi vil ha oppmerksomhet rundt saken, sier han til The Guardian.