Verden

Sjakaler har rykket inn i Tel Aviv

Koronapandemien har tømt den populære Hayarkon-parken i Tel Aviv for folk, men nå har andre rykket inn: Flokker med sjakaler på jakt etter mat.

Bilde 1 av 2

En og annen jogger tar seg fortsatt noen runder i den store parken, som ligger i utkanten av den israelske storbyen. Lyden av lekende barn har imidlertid stilnet, og få slikker sol eller drar på utflukt i den grønne oasen.

Israel har i likhet med de fleste andre land innført strenge restriksjoner for å hindre spredning av koronaviruset og ber innbyggerne om å holde seg hjemme. Hayarkon-parken er derfor overtatt av andre.

Når sola går ned og mørket senker seg, rykker flokker av sjakaler inn, jager etter hverandre, leker i gresset, leter etter mat og uler mot månen.

Les også: Etter en uke med hjemmekontor, ringte Katrine venninna si og ba pent om å få låne hunden (Dagsavisen+)

Matrester

Vanligvis holder sjakalene til i utkanten av parken, der de lever godt av matrester fra søppelkassene. Nå er søppelkassene nesten tomme, og sjakalene rykker inn.

Lederen for veterinærmyndigheten i Tel Aviv, Zvi Galin, anslår at det befinner seg rundt 100 sjakaler i parken. Tidligere skjulte de sky dyrene seg godt, men nå er de å se på plener og åpne områder der de desperat leter etter mat.

Enkelte har begynt å legge ut mat til dyrene, som ikke nøler med å kaste seg over det de får.

Kan bli aggressive

Galin advarer imidlertid mot å venne dyrene til mennesker og sier at sjakalene fort kan bli aggressive, dersom de ikke lenger får mat.

Koronapandemien har også fått dyr til å rykke inn i andre israelske byer, blant dem Haifa\ der det den siste tiden er sett villsvin i gatene. I feriebyen Eilat har ville steinbukker inntatt de folketomme fortauene.

Halvparten av verdens befolkning sitter nå i hjemmekarantene eller har fått portforbud, og i land etter land har dyr rykket inn i folketomme gater.

Les også: Ekspert advarer mot uante konsekvenser av ekstreme koronatiltak

Bjørn og puma

I Barcelona i Spania dukket det plutselig opp en bjørn, mens det i Chiles hovedstad Santiago ble observert en puma.

Sikahjorter snuser rundt på folketomme metrostasjoner i Nara i Japan, og kronhjorter har inntatt Dehradun nord i India.

Les mer om det her: Dyrene tar tilbake storbyens folketomme gater

Ville kalkuner har funnet veien til Oakland i California, prærieulver lusker gatelangs i San Francisco og stadig flere aper rykker inn i thailandske byer som Lopburi.

Trafikkstøy er i mange byer byttet ut med fuglekvitter.

Mer fra Dagsavisen