Sinne etter eksplosjon i rådhuset i Landskrona

En eksplosjon rystet onsdag kveld rådhuset i Landskrona i svenske Skåne. Kommunalråden mener de som står bak har til hensikt å skade det organiserte samfunnet.

Landskrona har i sommer hatt tre drapsforsøk i det som mistenkes å være oppgjør mellom kriminelle, der sprengladninger er plassert ut på sentrale steder, trolig med hensikt å ta liv. Onsdag smalt det igjen.

Meldingen om eksplosjonen kom i 23-tiden onsdag kveld. Det er ikke meldt om personskader, men vinduer ble knust i eksplosjonen, og politiet sperret av et større området rundt rådhuset, mens bombeeksperter og andre eksperter ble sendt inn for gjøre sine undersøkelser i løpet av natten.

Beboere i nærheten beskriver at boligene ristet av smellet.

Kommunestyrets leder Torkild Strandberg besøkte åstedet i løpet av natten, og sier at de må komme til bunns i problemene i kommunen.

– Det ligger en tung forventning på politi og rettsvesen om at de som holder på med dette blir pågrepet og dømt, man kan ikke ha dem vandrende rundt i samfunnet, sier han.

– Det er en sterk følelse av frustrasjon og en vilje til å ikke lenger ville akseptere dette. Heller sinne og irritasjon enn noe annet, sier han.

Les også: Københavns politi: – Noen har angrepet bygningen med vilje

Strandberg tror ikke det har noen spesiell betydning at eksplosjonen inntraff på rådhuset denne gangen.

– Uansett hvilken bygning det er, utsetter man mennesker for fare, man bryter alle skrevne og uskrevne regler, sier han.

Kunstneren Carl Fredrik Reuterswärds verk «Två personligheter» foran inngangen er skadet. Skulpturen består av en firkantet sokkel med to elementer påmontert, hvorav ett har løsnet.