Verden

Silvio Berlusconi har fått påvist koronasmitte

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi (83) har testet positivt på covid-19. Det bekreftet partiet hans Forza Italia. Samtidig bekrefter PSG at superstjernen Neymar og to lagkamerater også er smittet.

Partiet opplyser onsdag at Berlusconi er isolert i hjemmet sitt i Arcore i nærheten av Milano. Derfra vil han fortsette sitt arbeid.

Berlusconi, som fyller 84 år i slutten av september, tar levert to positive tester.

83-åringen var Italias statsminister i periodene 1994-1995, 2001–2006 og 2008–2011. I fjor ble han valgt inn i EU-parlamentet.

Tidligere på dagen meldte L'Equipe at tre spillere i den franske fotballklubben Paris Saint-Germain har testet positivt på koronaviruset og at superstjernen Neymar skal være en av dem.

– Samtlige spillere og støtteapparat vil fortsette å testes de kommende dagene, opplyser klubben i en uttalelse.

Den anerkjente sportsavisen skriver at de tre smittede er Neymar, Angel Di Maria og Leandro Paredes. Dette er ikke bekreftet av klubben, og avisen oppgir ikke noen kilde for informasjonen.

Ifølge L'Équipe skal de smittede PSG-spillerne nå i en ukes karantene. Alle tre skal ha vært på ferieøya Ibiza etter sluttspillet i mesterligaen i Portugal, i likhet med flere av klubbkameratene. Virusspredningen på Ibiza er for tiden høy.

Les også: Smittebølgen stiger i Spania: – Folk er slitne og redde (+)

Mer fra Dagsavisen