Verden

Serveringssteder i Stockholm stenges etter koronainspeksjoner

En rekke puber og restauranter i Stockholm tvinges til å stenge etter å ha fått besøk av koronainspektører som mener at de ikke fulgte helsemyndighetenes råd.

– Vi har i dag besluttet å stenge fem restauranter av smittevernshensyn. Etter minst to inspeksjoner og muligheter til forbedring har virksomhetene ikke oppfylt kravene i Folkehelsemyndighetenes forskrifter og allmennråd om å forhindre smitte av covid-19 på restauranter og kafeer, opplyser smittevernsenheten i Stockholm til SVT søndag.

Bruddene dreier seg om overfylte serveringssteder og folk som sitter for tett både ute og innendørs.

Les også: WHO advarer om immunitet

I Stockholm yrer det av liv på byens mange utesteder, her fra Medborgarplatsen lørdag.

Flere puber risikerer nå å bli stengt, etter å ha fått besøk av såkalte koronainspektører. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix

I motsetning til Oslo har ikke den svenske hovedstaden stengt sine ølkraner. Myndighetene har oppfordret folk til å ikke flokke seg sammen, men det svenske utelivet fremstår likevel relativt uendret.

Flere andre serveringssteder har fått advarsler. Myndighetene har fått flere hundre tips fra folk som mener at en rekke andre virksomheter ikke følger myndighetenes råd.

Også i Göteborg og Malmö har det blitt utført lignende inspeksjoner, hvor resultatene vil bli presentert på mandag.

– Jeg vet bare at det fortsatt er trangt på enkelte serveringssteder. Restauranteierne fortsetter å gjøre det beste ut av situasjonen, men det er fremdeles grep å ta, sier avdelingssjef Angelica Winter i Göteborgs miljøforvaltning.

Mer fra Dagsavisen