Verden

Senator Michael Bennet vil bli president i USA

Den amerikanske senatoren Michael Bennet kunngjorde torsdag at han vil bli presidentkandidat. Han blir dermed den 21. demokraten som vil utfordre Donald Trump.

Kunngjøringen kommer få uker etter at Bennet, som er demokratisk senator for Colorado, ble operert for prostatakreft.

– Vi kan ikke bli den første generasjonen som etterlater mindre, og ikke mer, til våre barn. Derfor stiller jeg til valg, skriver Bennet på Twitter.

– La oss bygge muligheter for hver amerikaner og gjenopprette integriteten til regjeringen, skriver han videre.

Den 54 år gamle senatoren sa i mars at han vurderte å stille i Demokratenes nominasjonsvalg i håp om å utfordre Donald Trump i presidentvalget i 2020. Men planene ble satt på vent da det kom fram at han var diagnostisert med prostatakreft. I midten av april gjennomgikk Bennet en vellykket operasjon.

Senatoren, som har lyktes med tverrpolitisk samarbeid i en vippestat med en stor andel velgere uten partitilhørighet, har en lang vei å gå for å kunne stille på lik linje med bedre kjente kandidater.

Tidligere visepresident Joe Biden, som har tatt ledelsen i meningsmålingene med 39 prosent, kunngjorde forrige uke sin deltakelse i kappløpet om å bli Demokratenes kandidat i neste års presidentvalg.

I en CNN-meningsmåling kommer senator Bernie Sanders på en andreplass med 15 prosent, mens senator Elizabeth Warren, borgermester Pete Buttigieg fra Indiana og tidligere kongressmedlem fra Texas Beto O'Rourke får henholdsvis 8, 7 og 6 prosent oppslutning.

Mer fra Dagsavisen