Letemannskaper fra politi og den frivillige organisajonen "Missing people" lette torsdag kveld etter den ni år gamle jenta som ble borte fra sitt hjem i Ørgryte i Sverige. Hun er nå funnet.

Savnet ni-åring funnet i Sverige

Dramaet der en liten pike forsvant i Göteborg og var borte nesten 20 timer, endte godt.

Mannen som ble oppdaget sammen med jenta, er pågrepet og siktet for bortføring.

Mannen, som er i 20-årsalderen, ble formelt pågrepet fredag formiddag, opplyser politiet ifølge Göteborg-avisen GPs nettsider. Påtalemyndigheten har siktet mannen for frihetsberøvelse, men politiets talsmann vil ikke gå nærmere inn på detaljene i siktelsen.

– Jeg kan ikke gå i detalj om hva mannen har sagt eller om våre mistanker, sier vakthavende befal ved politiet i Västra Götaland Björn Engblom til GP.

Mareritt for familien

Faren til Anna forteller om marerittet familien opplevde de timene datteren var forsvunnet.

– Vi fikk beskjed om å holde oss hjemme i tilfelle hun kom hjem. Det var andre som lette og gjorde jobben. Vi bare satt her. Og jeg hadde faktisk gitt opp. En 9-åring er ikke borte så lenge om natten, sier han til Aftonbladet.

Faren forteller videre at datteren har fått hvilt seg hjemme så godt hun kunne, og at hun også har blitt avhørt av politiet.

– Selv vet jeg veldig lite om hva som har hendt. Anna har det bra, hvis man kan si det. Men jeg vet ikke hvordan hun har det inni seg. Hun er bare et barn. Det får komme når det kommer, sier faren videre.

Kledd i herretøy

Etter at jenta ble funnet klokken 2.48 natt til fredag, ble hun sendt til sykehus for sjekk. Ifølge Aftonbladet var hun iført store herreklær utenpå sine egne, og i ryggsekken lå mobiltelefonen hennes, som var slått av.

Jessica Kangasniemi i gruppen Missing People, som leter etter forsvunne personer, sier en patrulje fra organisasjonen syntes det virket mystisk at en mann kom gående mens han bar på en jente. Patruljens leder har fortalt at de stilte seg i veien for ham.

Hva de sa til mannen, eller hvordan han forklarte at han bar på et barn like før klokken tre om morgenen, vet Kangasniemi ikke. Men hun sier at det ikke er noe som tyder på at de følte seg truet av mannen.

Mange gikk manngard

Missing People anslår at opp til 800 frivillige var med og gikk manngard etter jenta. Jenta selv har gitt en del opplysninger til politiet, sier polititalsmann Stefan Gustavsson fredag.

– Vi har snakket med henne, men vi er veldig forsiktige, hun er jo bare ni år gammel, sier Gustavsson. Det hun sier skal sammenholdes med det mannen som bar på henne, forklarer i avhørene.

– Jenta ble funnet i det samme området i Örgryte som hun forsvant, forteller Gustavson videre. Örgryte er en bydel rett øst for Göteborgs sentrum, og der jenta går på skole – men torsdag kom hun aldri på skolen.

Skolen varslet ikke foreldrene om at jenta ikke hadde dukket opp, ifølge Sveriges Radio. Ifølge politiet skal dette skyldes en misforståelse innad på skolen, som nå vil gjennomgå sine rutiner.