Verden

Romney brøt regel da han drakk sjokolademelk av flaske i Senatet

Den republikanske senatoren Mitt Romney tok seg tirsdag en slurk sjokolademelk i Senatet, mens han var til stede under riksrettssaken mot president Donald Trump. Plutselig fikk han beskjed om å stoppe.

Senator Romney er kjent for å være en stor tilhenger av sjokolademelk. Da han stilte som presidentkandidat i 2012, uttalte hans kone Ann at drikken var ektemannens «guilty pleasure».

Romney har tydeligvis fortsatt smaken på sjokolademelk, men fikk seg en overraskelse da han drakk det i Senatet tirsdag denne uka. I forbindelse med riksrettssaken mot president Trump, sier reglene at senatorene har lov til å drikke vann eller melk i Senatet. Men væsken må inntas i glass, ikke fra flaske, skriver Business Insider.

En ansatt i Senatet opplyste raskt Romney om regelbruddet. Senatoren forlot da lokalet, før han snart kom tilbake med favorittdrikken i et glass. Glasset ble inspisert og godkjent, skriver Wall Street Journal.

Les også: «Alt den amerikanske presidenten gjør, blir feil. Og alt han sier, er tull»

Romney er en nøkkelspiller i riksrettssaken mot Trump, fordi han og Susan Collins, en annen republikansk senator, har sagt at de trolig vil stemme for å innkalle vitner i Senatet i saken.

Noen vil kanskje stusse over at melk nevnes i regelverket. Melkeformuleringen har sine røtter helt tilbake til 1966, der Senatets prosedyre fastslår at en senator «ikke kan hindres i å drikke melk mens han taler».

Les også: Mener Trumps fredsplan er en ydmykelse av palestinerne 

Mer fra Dagsavisen