Robert DuBoise ble uskyldig dømt i 1983. Først forrige måned ble han løslatt

DNA-bevis viser at Robert DuBoise, som har sonet i fengsel i 37 år, ikke begikk voldtekt og drap i 1983.

Etter 37 år bak lås og slå, ble Robert DuBoise (55) fra Florida mandag formelt frikjent for voldtekt og drap i 1983, en forbrytelse DNA-bevis nå har bevist at han ikke begikk. Etter å ha feilaktig tilbrakt 23 år ventende på dødsstraff, ble 55-åringen løslatt, ifølge The Guardian.  

DuBoise ble dømt for drapet på 19 år gamle Barbara Grams i 1983, som ble voldtatt og slått mens hun gikk hjem fra jobben i et kjøpesenter i Tampa. Han ble dømt til døden og deretter til livstid.

Les også: Møter protester fra alle de fem nålevende forgjengerne

I rettssaken der DuBoise ble dømt, støttet man seg på et vitnesbyrd fra en upålitelig fengselsinformant og en feilaktig bitemerkeanalyse. 

Flere andre medier, som ABC News, Independent og News Break, har også omtalt saken. 

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Gjenforent med mor og søster 

En høring denne mandagen i Hillsborough med fylkesdommer Christopher Nash, resulterte i en ordre som visket ut domfellelsen og livstidsdommen, og fjernet DuBoise fra det statlige registeret for sexforbrytere.

– Denne domstolen har sviktet deg i 37 år, sa Nash under den eksterne høringen.

– I dag har det endelig lyktes.

Robert DeBoise klemmer sin mor etter å ha blitt løslatt fra fengsel. Foto: Martha Asencio-Rhine. 

Under høringen viste vitnesbyrd at bitebevisene på offerets venstre kinn som ble brukt under rettssaken er upålitelige - politiet brukte bivoks for å få et inntrykk av tennene til DuBoise - og DNA viste altså at han ikke var mistenkt i overgrepet mot Grams.

Les også: Mener Holmlia har fått et ufortjent dårlig rykte (+)

DuBoise ble løslatt fra Hardee Correctional Institution i Florida 27. august, og ble deretter gjenforent med sin mor og søster. Han har siden bodd i Tampa på et senter for mennesker som er feilaktig fengslet, og har sagt at han må lære seg hvordan det moderne livet er: Alt fra å handle på Walmart til å bruke en iPhone.

Les også: Donald Trump om å ha ført USAs befolkning bak lyset: – Jeg ville vise styrke som leder