Putin og paven møttes i Vatikanet

Situasjonen i Syria og klimaendringene var tema da Russlands president Vladimir Putin møtte paven i Vatikanet.

De to lederne snakket om en rekke offentlige anliggende, spesielt situasjonene i Syria, Ukraina og Venezuela, ifølge en uttalelse fra Vatikanet.

Møtet startet en time senere enn planlagt og varte i om lag en time. Pave Frans og Putin snakket også om saker tilknyttet den katolske kirken i Russland, ifølge uttalelsen.

Paven oppfordret Putin til å be for ham da møtet var over, og Putin takket paven for en interessant samtale.

Skryter av samarbeid

Putin skal også møte Italias statsminister Giuseppe Conte, president Sergio Mattarella og innenriksminister Matteo Salvini.

I forkant av Italia-turen skrøt Putin av Salvini og sa til avisen Corriere della Sera at de to samarbeider tett.

– Liga og partileder Salvini støtter aktivt gjenopprettelsen av fullt samarbeid mellom Italia og Russland. De dytter på for en rask avvikling av de antirussiske sanksjonene innført av USA og EU, sier Putin i intervjuet. Han viste også til hvor god kjennskap Salvini skal ha til Russland.

Sanksjonene ble innført som følge av Russlands annektering av Krim-halvøya i 2014 og involveringen i konflikten i Ukraina. Putin benyttet også muligheten til å berømme Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

50 gater i Roma er sperret av i forkant storbesøket fra Russland.

Snakket varmt om Putin

Den italienske populistregjeringen har tatt til orde for å dempe sanksjonene mot Russland, til tross for den pågående krisen mellom Moskva og Vesten.

Salvini har snakket varmt om Putin ved flere anledninger, og hans koalisjonsregjering har bedt om at EU-sanksjonene mot Russland blir vurdert på nytt.