Tyske Audi er en av bilfabrikantene som vil merke det dersom Donald Trump velger å innføre toll på import av europeisk-produserte biler.

– President Trump ønsker å spille et spill som ingen kan vinne

Tysklands økonomiminister ber USAs president besinne seg.

 

– Jeg håper at USAs president vil lytte til de mange fornuftige røstene fra hans eget land og ombestemme seg, sier økonomiminister Brigitte Zypries søndag.

Hun ber ham ikke gjøre alvor av truslene om å innføre toll på import av europeisk-produserte biler.

– President Trump ønsker å spille et spill som ingen kan vinne, sier Zypries og legger til at flere og flere avgifter på flere og flere varer setter frihandel og velstand i fare.

Lørdag truet Trump med å innføre toll på biler som importeres fra Europa. Utspillet kom etter at EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker truet med å innføre straffetoll på en rekke amerikanske varer dersom Trump gjør alvor av å innføre høye tollsatser på stål og aluminium.

Les også: Hydro-aksjen falt etter Trumps varsel om toll på stål og aluminium

Ifølge Washington Post er det spesielt Tyskland Trump har i tankene når han truer med å innføre de nye tollsatsene.

En av Trumps handelsrådgivere, Peter Navaro, mener at tyske bilprodusenter har stjålet store markedsandeler i USA ved å la amerikanerne importere tyske biler i stor stil mens Tyskland selv har begrensninger på hvor mange amerikanske biler som kan selges på det tyske markedet.

I 2017 ble det solgt om lag 1,35 millioner nye tyskproduserte biler i USA. (NTB)

Les også: Trump prøvde å sjarmere eliten i Davos