Politiet i New York: Bombepakker sendt av samme person

New York-politiets antiterrorsjef mener eksplosivene som er sendt CNN, George Soros, Hillary Clinton og Barack Obama, sannsynligvis er sendt av samme person.

 

Det uttalte John Miller i New York-politiet på en pressekonferanse onsdag.

Miller og representanter fra FBI beskriver innretningene som primitive rørbomber.

Ingen av eksplosivene har så langt gått av, og ingen er dermed blitt såret av dem. Bomben som ble oppdaget i Time Warner-bygningen i New York, der CNN har sine lokaler, var en skarp bombe, opplyser politiet ifølge kanalen.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo uttaler at han ikke blir overrasket hvis det blir oppdaget flere bomber.

Politikilder opplyser til CNN at politiet undersøker en mistenkelig pakke som er funnet ved et anlegg der Kongressens post sjekkes i delstaten Maryland.

Kongressens egen bombegruppe er på stedet, opplyser kanalen.

Så langt er ikke nærmere detaljer om pakken kjent. Flere mistenkelige pakker eller brevbomber er oppdaget hos flere amerikanske politikere og samfunnstopper de siste dagene.

New York-politiets antiterrorsjef John Miller har uttalt at eksplosivene som er sendt CNN, George Soros, Hillary Clinton og Barack Obama, sannsynligvis er sendt av samme person.

Dette vet vi om pakkebombene i USA:

• En rørbombe sendt til den jødiske milliardæren og politiske aktivisten George Soros ble oppdaget mandag.

• En pakke med en bombe sendt til tidligere utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton ble oppdaget tirsdag.

• En lignende pakke med en bombe sendt til tidligere president Barack Obama ble funnet onsdag.

• Også ved TV-kanalen CNNs redaksjon i New York ble det onsdag oppdaget en pakke med eksplosiver. Denne pakken skal ha vært adressert til tidligere CIA-sjef John Brennan, som har opptrådt som kommentator hos kanalen.

• En mistenkelig pakke ble onsdag oppdaget ved kontoret til den demokratiske politikeren Debbie Wasserman Schultz i Florida.

• En mistenkelig pakke ble onsdag oppdaget ved et anlegg der Kongressens post sjekkes i delstaten Maryland. Ifølge CNN var den adressert til demokraten Maxine Waters, som representerer California i Representantenes hus.

(NTB)