Verden

Politiet i DC: Minst fire døde i opprøret i Washington

Politiet i Washington varsler at minst fire personer mistet livet i opprøret i Washington onsdag. Kvinnen som ble skutt og drept var en veteran i luftforsvaret.

Blant de fire som er bekreftet døde er en kvinne som ble skutt inne i kongressbygningen da den var beleiret.

Kvinnens tilstand var kritisk etter å ha blitt skutt inne i Kongressen, oppga kilder til CNN tidligere onsdag. Kvinnen ble observert da hun ble fraktet inn i en ambulanse med blod på overkroppen, ifølge Washington Post.

Unntakstilstand

I tillegg har tre personer mistet livet i det politiet kaller «medisinske nødhendelser».

Ifølge politiet ble det brukt tåregass fra deres side inne i kongressbygningen, mens opprørerne tok i bruk et kjemisk stoff mot politifolkene.

Unntakstilstanden i USAs hovedstad er forlenget med 15 dager, opplyser byens ordfører Muriel Bowser.

Kunngjøringen kom sent onsdag kveld lokal tid. Forlengelsen betyr at unntakstilstanden vil vare til dagen etter Joe Biden er tatt i ed som USAs neste president.

Kvinne skutt

Volden i Washington oppsto da demonstranter stormet Kongressen der valgresultatet skulle bli godkjent.

Kvinnen som ble skutt av politiet, forsøkte å ta seg gjennom en barrikadert dør da politiet åpnet ild mot henne. Hun var ifølge AFP en veteran i luftforsvaret og en mangeårig Trump-tilhenger.

Politiet opplyser også at det ble funnet to rørbomber utenfor hovedkvarterene til Republikanerne og Demokratene. I tillegg ble det funnet en såkalt molotovcocktail ved kongressbygningen.

Politiet i Washington har pågrepet minst 52 personer i forbindelse med onsdagens opprør i og ved kongressbygningen. Det opplyser politisjef Robert Contee, ifølge Reuters.

Contee har tidligere uttalt at flere politifolk ble skadd.

Mer fra Dagsavisen