Verden

Politico: Bloomberg vurderer å trekke seg

Styrtrike Michael Bloomberg vurderer å gi opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat etter det dårlige resultatet på supertirsdagen.

Det skriver Politico onsdag morgen. Nettstedet viser til en rekke kilder som er kjent med Bloombergs planer.

Den tidligere borgermesteren i New York har brukt milliarder av sin formue på en storstilt reklamekampanje for å overbevise velgerne om at han er rett mann til å slå president Donald Trump.

Men han stakk kun av med seieren i territoriet Amerikansk Samoa, og vant ikke en eneste en av de 14 delstatene som holdt nominasjonsvalg tirsdag. I stedet ble det enkelte tredjeplasser. Bloomberg selv holder fast på at han ikke har mislyktes.

Kommentar: «Demokratene satser nå på at en tom dress skal slå Donald Trump»

– Gjorde det umulige

– Uansett hvor mange delegater vi vinner i kveld, så har vi gjort noe ingen trodde var mulig. På bare tre måneder har vi gått fra 1 prosent på meningsmålingene til å konkurrere om Demokratenes nominasjon, sa han til tilhengere på et valgmøte i Florida.

I de delstatene han satset sterkest på, ble han grundig slått av Joe Biden, deriblant i Virginia. Både Bloomberg og Biden tilhører den moderate fløyen i Demokratene, og analyser av valgresultatene viser at mange usikre velgere til slutt gikk for Biden.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Vurderer valgkamp

Bloombergs pressetalskvinne Julie Wood sier til Reuters at han nå vil vurdere sin valgkamp, men hun understreker at det ikke betyr at han gir seg som kandidat.

Bloombergs relativt dårlige prestasjon har ikke gått upåaktet hen i Det hvite hus.

– Den aller største taperen i kveld er Mini Mike Bloomberg. Hans «politiske» konsulenter tok ham med på en tur. 700 millioner dollar rett i vasken, og han fikk ikke noe annet igjen enn kallenavnet Mini Mike, mens ryktet hans ble fullstendig ødelagt, skriver Trump på Twitter.

Les også: Comeback for Biden – skuffelse i Sanders-leiren

Mer fra Dagsavisen