Verden

Pingviner på rusletur i korona-stengt akvarium

Pingvinene Wellington, Edward og Annie har muntret opp flere, takket være videoer av dem på oppdagelsesferd i et stengt akvarium i Chicago. – Dette er innholdet vi trenger nå, lyder en av tilbakemeldingene.

I likhet med en rekke land, deriblant Norge, har også guvernøren i delstaten Illinois i USA lagt ned forbud mot arrangementer med flere enn 50 personer til stede på grunn av det pågående koronautbruddet. Mange museer og turistattraksjoner har derfor valgt å midlertidig stenge dørene. Blant dem er Shedd Aquarium i Chicago, skriver The Washington Post. 

Fravær av besøkende betyr likevel ikke at akvariets utstillinger mangler alt av publikum. På Twitter har Shedd Aquarium lagt ut flere videoer av pingviner som rusler rundt og titter. 

Par på tur

Selv om akvariet er stengt for publikum, er fortsatt de ansatte, deriblant veterinærer, på plass for å passe på dyrene døgnet rundt, sier en talsmann til avisen. Uten gjester til stede har kreative dyrepassere funnet andre måter å sørge for berikelse av dyrenes hverdag, fortsetter han.

– De introduserer nye opplevelser, aktiviteter, mat og mer for å holde dem i aktivitet, for å oppfordre dem til å utforske, løse problemer og oppføre seg naturlig, sier talsmannen. 

Blant pingvinene som nå får mye oppmerksomhet, er et par klippehopperpingviner ved navn Edward og Annie.

Selv om det nå er en litt merkelig hverdag de fleste står overfor, føles dagene som normalt for dyrene, skriver akvariet på Twitter. Der oppfordrer de også andre til å si fra hva de gjerne vil se mer av fra pingvinene.

Distraksjon

Midt i den pågående koronapandemien er det flere på sosiale medier som takker akvariet for å ha lagt ut videosnuttene.

–  Et svært etterlengtet lyspunkt med alt det andre som skjer i verden, skriver en av dem, ifølge The Washington Post. 

Allerede mandag morgen lokal tid hadde videoen av pingvinene blitt sett nesten 200.000 ganger, ifølge CBS News. 

Også de viser til flere kommentarer fra folk som har latt seg muntre opp av pingvinene på oppdagelsesferd.

– Takk for at dere fikk meg til å smile, skriver en bruker.

– Vær så snill, fortsett med dette. Dette er det innholdet vi trenger nå, skriver en annen. 

Også flere andre steder er dyrehager og akvarier kreative i møte med den nye hverdagen. Dyrehagen i Toronto la mandag ut et bilde av et esel og en isbjørn, trygt adskilt, mens de ser spørrende på hverandre.

Dyrehagen i Forth Worth i Texas vartet på sin side opp med et bilde av møtet mellom gnageren Hector og tre otere.

Samleside: Alt du trenger å vite om korona

Mer fra Dagsavisen