Republikanernes presidentkandidat Donald Trump sammen med visepresidentkandidat Mike Pence under et valgkamparrangement i Ohio i september.

Pence: – Trump kommer til å respektere valgresultatet

Trump har sådd tvil om valget kommer til å gå riktig for seg.

Republikanernes visepresidentkandidat demper retorikken om juks under presidentvalget i USA. Donald Trump kommer til å respektere valgresultatet, ifølge Mike Pence.

Presidentkandidat Trump har sådd tvil om valget 8. november kommer til å gå riktig for seg og har antydet at det vil være preget av omfattende juks. Søndag forsøkte imidlertid Trumps valgkampapparat å tone ned retorikken, skriver Huffington Post.

– Som Donald Trump sa i den første debatten, og som jeg vil gjenta for dere i dag, vi kommer til å respektere det amerikanske folkets vilje, sa Pence under NBC-programmet «Meet the Press».

Slagside

Trump refererer bare til pressens slagside og manglende objektivitet når han snakker om at valget skal være avgjort på forhånd, ifølge Pence.

Den republikanske partiveteranen Newt Gingrich har kommet med lignende uttalelser og påpeker at dette ikke handler om valgmannskaper.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Dette handler om forrige fredag, da TV-selskapene brukte 23 minutter på Trump-videoen og under ett minutt på Hillary Clintons hemmelige taler som ble lekket av WikiLeaks, sa Gingrich til «This Week» på ABC News.

Den mye omtalte videoen der Trump kommer med uttalelser om seksuell trakassering av kvinner, vakte sterke reaksjoner da den ble publisert i forkant av den andre debatten mellom ham og Clinton. (NTB)