Verden

Over 100.000 markerer støtte for Charlie Hebdo

Over 100.000 mennesker deltar onsdag kveld i støttemarkeringer i flere franske byer for å hedre ofrene for terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo, melder AFP.

tore folkemengder strømmer til Place de la Republique, som ligger en knapp kilometer fra redaksjonslokalene der tolv mennesker ble drept onsdag formiddag.

Minst 20.000 mennesker samlet seg tidlig onsdag kveld til markeringer i byene Lyon og Toulouse, opplyser fransk politi til nyhetsbyrået AFP.

Allerede onsdag ettermiddag hadde pressefolk og journaliststudenter stilt seg opp ved Charlie Hebdos lokaler i Paris med plakater med budskapet «je suis Charlie» – jeg er Charlie.

– Dette er en fri republikk med ytringsfrihet, sier den grafiske designeren Fertray Phillippe til nyhetsbyrået DPA.

Andre demonstranter bar på bannere med budskapet «Pressefriheten har ingen pris» og «Charb døde fri», med henvisning til den drepte redaktøren Stéphane Charbonnier.

Også i en rekke andre byer, som Nantes, Lille, Strasbourg og Bordeaux, holdt franskmenn støttemarkeringer onsdag. Det samme sto på planen for journalister i andre europeiske byer, som Brussel. Torsdag har ordfører Anne Hidalgo invitert Paris-borgerne til å delta i en stille marsj. (NTB)

Mer fra Dagsavisen